Aardappelen

Aardappelen poten
Aardappels poten doen we met twee combinaties die in één werkgang frezen, poten en aanaarden. De pootmachines zijn voorzien van een poederdoseerapparaat en granulaatuitrusting. De trekkers voor de pootcombinaties zijn uitgerust met GPS, die mede de machine aansturen middels sectiecontrole. We beschikken over één gedragen en één getrokken pootcombinatie. Beide machines zijn uitgerust met aanaardkap met mini- gitterrol en drempelmakers voor vermindering van watererosie.

Aardappelen rooien
Voor het rooien van aardappelen kunnen wij u van dienst zijn met drie 4-rijige zelfrijdende aardappelrooiers en een  2- rijige  Ropa Keiler 2 getrokken rooier. Deze machine is voorzien van een overlaadbunker voor rijdend lossen en wielaandrijving.
Van de zelfrijdende aardappelrooiers zijn er drie AVR Puma machines. De AVR Puma machines zijn uitgerust met het zogenaamde Varioweb waarbij tijdens wisselende omstandigheden gebruik kan worden gemaakt van axiaalrollen en de machine zich eenvoudig kan aanpassen aan veranderende weersomstandigheden. Één van onze 4-rijige AVR Puma machines is uitgerust met opbrengstmeting. Hiermee kan optioneel per perceel na de oogst een taakkaart worden gemaakt. Deze kaart kan worden gebruikt voor oogstevaluatie en voor de conditie van het perceel voor volgende teelt(en) te optimaliseren. Daarnaast kan één van de Puma machines worden uitgerust met rupsen voor extreem natte omstandigheden.

Voor de verlading van aardappelen hebben wij de beschikking over drie Visser laadcombinaties. Met twee laadcombinaties kunnen aardappelen worden gesorteerd. De Dezeure hooglosser is voorzien van een turbocleaner voor verlading en reiniging rechtstreeks op de vrachtauto.

Voor het transport van aardappelen kunnen wij u van dienst zijn met kipwagens of hooglossers (o.a. Dezeure) voor eventuele rechtstreekse verlading op vrachtauto’s.